• Welcome to Форум на българските шофьори.

Набирам международни шофьори за работа в EU

Започната от Foxi-80, Понеделник, 22 Май, 2017, 15:27:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Foxi-80

Цитат на: briko - Неделя, 28 Май, 2017, 19:20:56
8) ;D Хайде бе, колега! Ние сме най-големите глупаци, защото Вие ни плащате по малко от на тези, които идват от другата страна на света и отгоре на всичко ни обявявате за некомпетенти и прости! Е баси и наглостта! За да поканиш колега от Филипините как ще ти изглежда обявата? А? 1900е бруто или 420лв. заплата и остатъка в командировки? Кой филипинец ще дойде в Бг за 200е заплата? Кой?
В Латвия и Норвегия на какво заплащане са? Толкова ли не зацепи, че те бъзиках? Може и да не отговоряш! Нещастна история, български работодател е готов да даде по голяма заплата на филипинец от колкото на българин, ай сиктир прав ти път!
Виж колега.
Относно заплащането повярвай ми работят за доста по ниска заплата от колкото Българските ни колеги в Български фирми.
Ако беше малко по компетентен и открехнат щеше да си на ясно колко е средната заплата  във Филипините.
Приятен ден и четете да не срамувате. ;D ;D ;D

Foxi-80

briko

Цитат на: Foxi-80 - Неделя, 28 Май, 2017, 19:28:52
Briko спокойно ще вдигнеш кръвно.Като се светнещ как стоят нещата с Филипинските ни колеги в европейски ми пищи,че явно си досто ограничен на тема Международен транспорт.
Хубав ден
[/quote

Тц,  объркал си се :) няма за какво да вдигна кръвното налягане.  Доставя ми удоволствие да се противопоставям на неистините и манипулацийте!
Най учитиво Ви моля щом сте запознат със ситуацията на работещите филипински колеги в Холандия и Латвия да опишете тук подробности за заплащанено им и дали предлагате същото на българските колеги, които търсите тук.
Благодаря Ви.

briko

briko

Цитат на: Foxi-80 - Неделя, 28 Май, 2017, 19:41:02
Виж колега.
Относно заплащането повярвай ми работят за доста по ниска заплата от колкото Българските ни колеги в Български фирми.
Ако беше малко по компетентен и открехнат щеше да си на ясно колко е средната заплата  във Филипините.
Приятен ден и четете да не срамувате. ;D ;D ;D
Чакай малко да намеря мин. заплата/час/ в Холандия
Опаааа, не ме е срам даже се чуствам горд и заплааааащанетоооо в Холандия на минимум е 70е на ден, та филипинците получават по.....

Foxi-80

Цитат на: briko - Неделя, 28 Май, 2017, 19:51:04
Чакай малко да намеря мин. заплата/час/ в Холандия
Опаааа, не ме е срам даже се чуствам горд и заплааааащанетоооо в Холандия на минимум е 70е на ден, та филипинците получават по.....
Умолявам те чети точно какво пиша !!!!!!!!!!!

briko

Цитат на: Foxi-80 - Неделя, 28 Май, 2017, 18:26:53
Колега briko ако беше малко по компетентен щеше да си на ясно къде и как работят колегите ни от Филипините.Във фирма DINO TRANS Латвия има 150 шофьора,GIRTEKA Естония около 200 шофьора.
MACK NORD TRANSPORT Норвегия към 50 шофьора.Повече не смятам да ви открехвам,че определено някой от вас са стигали до Карансебеш и до Истамбул.
Приятен ден.
Моля модераторите да закрият темата.Определено тук нито работа се върши нито се помого на нуждаещите.

Упсс, обърках Норвегия с Холандия ама параметрите са същите. Все пак колко ще плащаш на един филипинец или молдовец? Не ме разбирай погрешно, не се заяждам защитам правата си.

Foxi-80

Цитат на: briko - Неделя, 28 Май, 2017, 20:16:31
Упсс, обърках Норвегия с Холандия ама параметрите са същите. Все пак колко ще плащаш на един филипинец или молдовец? Не ме разбирай погрешно, не се заяждам защитам правата си.
Колега на шофьори от България заплата е 1900евро до 2100евро месечно.На шофьори от Филипините заплащонето е от 900евро до 1200евро месечно.А Молдовци,Украинци и Беларусци получават 1500-1600 евро.Сам прецене кой с кого се "ебава".А средната шофьорска заплата във Филипините е 150-200 долара месечно за вътрешен транспорт.
Хубава вечер

briko

1. След като вкараш филипинец в ЕС как ще го задължиш да работи за теб, а не за Ким Йохансон, примерно те плащат повече? А?
Всъщност ти дадох пример, че никой работодател в Холандия не може да наеме работник за под 70е на ден,  като вкараш филипинците, молдовците и т. н. в ЕС за теб ли ще работят?

SEMPER

Това е най лесната работа, в общи линии го заробваш - или работи за теб, или аут към Филипините.

Доста българи са били в такива схеми преди да отпаднат разрешенията за работа.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

briko

Цитат на: SEMPER - Неделя, 28 Май, 2017, 21:19:59
Това е най лесната работа, в общи линии го заробваш - или работи за теб, или аут към Филипините.

Доста българи са били в такива схеми преди да отпаднат разрешенията за работа.
След като му изкараш документите за работа в Бг как ще го задържиш?В ЕС сме.

Foxi-80

Цитат на: briko - Неделя, 28 Май, 2017, 21:17:07
1. След като вкараш филипинец в ЕС как ще го задължиш да работи за теб, а не за Ким Йохансон, примерно те плащат повече? А?
Всъщност ти дадох пример, че никой работодател в Холандия не може да наеме работник за под 70е на ден, всъщност като вкараш филипинците, молдовците и т. н. в ЕС за теб ли ще работят?
Елементарно Лотсън.Аз му вадя работна виза и плащам гаранция,във всички документи пиши изришно,че Ким Ченг му е извадена виза от ФОКСИ-80 и докато му е валидна тази виза той не може да работи в друга фирма.Поради простата причина,че аз давам гаранция за неговиа докато пребивава в ЕС до изтичане на визата му.

briko

Цитат на: Foxi-80 - Неделя, 28 Май, 2017, 21:33:29
Елементарно Лотсън.Аз му вадя работна виза и плащам гаранция,във всички документи пиши изришно,че Ким Ченг му е извадена виза от ФОКСИ-80 и докато му е валидна тази виза той не може да работи в друга фирма.Поради простата причина,че аз давам гаранция за неговиа докато пребивава в ЕС до изтичане на визата му.
Не е елементарно Лотсън, пращаш Чунг Ме в Германия и новия му работодател му плаща следващата виза а, как мислиш.
Защо Ким Йохансон търсят българи а не филипинци? Глупости пишеш тук, до сега в сумати браншове щеше да е пълно с хора от трети държави

ANIMAL

Колеги,имам приятел с автосервиз.Работниците му се правели на велики и безсмъртни-били на заработка и си докарвали между 1600 и 2200-2300лв.заплати и все не били доволни и мрънкали и т.н.Вече имало няколко агенции по черноморието,които вкарвали работници от бивши съветски републики.Та си взел трима украинци и им давал по 1200лв. твърдо и им наел апартамент.Вика ми бачкат като пчелички и са доволни много-в Украйна вземали по 300 долара заплати.И аз го питах няма ли проблем че са от Украйна-каза,че нямало никакъв проблем с назначаването им.Та цялото това писане беше,че българския работодател е способен на всичко за да плаща възможно най-малко за къртовски труд.И да не забравяме,че именно Филипинците са тези,които работят за без пари по корабите пътуват под всякакъв флаг.
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

briko

:) Добре, че се появи някой да го каже в прав текст. Само, че в нашия бранш колегите обикалят цяла Европа и могат да попаднат на нормален работодател, след като бъдат вкарани в ЕС от..... Фокси ;D

SEMPER

Цитат на: briko - Неделя, 28 Май, 2017, 21:39:16
Не е елементарно Лотсън, пращаш Чунг Ме в Германия и новия му работодател му плаща следващата виза а, как мислиш.
Защо Ким Йохансон търсят българи а не филипинци? Глупости пишеш тук, до сега в сумати браншове щеше да е пълно с хора от трети държави

За съжаление, не са глупости, а е самата истина.

Има процедура за получаване на разрешения за работа, не е само плащане, а и доста бумащина и бюрокрация.

Няма да се разпростирам в подробности каква е, но за разлика от българския шофьор, който може да си обере "професионалните" принадлежности от кабината  и да каже - Иване, напускам - ситуацията е доста по сложна. А съвсем друга тема е, че разрешение за работа от България НЕ ВАЖИ в други държави. Както и германското разрешение не важи в България.

Между другото аз знам българско предприятие, където работят стотици украинци - и то за съвсем малко повече от 300$. Същеврменно живеят в меко казано "странни" битови условия. И го правят всичко това за да могат след 5 или повече години да издрапат законно към Европата.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

rider777

Преди месец ходих в един санаториум до Нова Загора и там абсолютно целият персонал бяха украинци дето бачкаха за по 150$ месечно,,,,,,,,, бачкаха като пчелички без да мрънкат от изгрев до залез ,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,