• Welcome to Форум на българските шофьори.

Избор на таблет с GPS

Започната от human1970, Сряда, 13 Март, 2013, 14:37:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

JoroBoro

Ваньо, за 290 лв. пращам до всяка точка в страната брат, с гаранция на хардуера 1 година :)

JoroBoro

admin

Цитат на: ИванТ - Петък, 22 Март, 2013, 20:11:18В търговска верига "Технополис" се продава Acer Iconia, на цена от 299.00 лева. Марката е известна и добре позната, екранът е с разделителна способност от 1024х600 пиксела, което е по-добре от разпространените безименни алтернативи.
И няма GPS обаче!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

ИванТ

Цитат на: admin - Петък, 22 Март, 2013, 20:55:03
И няма GPS обаче!
Всъщност има, поне според всички данни, които се намират за този модел.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

admin

Цитат на: ИванТ - Петък, 22 Март, 2013, 21:02:07
Всъщност има, поне според всички данни, които се намират за този модел.
Извинявам се, в бързината съм видял "Не" срещу GPRS.

den4o7

Люси

Цитат на: human1970 - Вторник, 19 Март, 2013, 14:03:46
Това 3G модул за СИМ карта не ми е много ясно. Иначе определено офертата си я бива. Във всички случаи ще купувам нещо такова в средата на м. април - нека все пак да направя първите 1-2 курса - да видя за какво става въпрос.
За лаптопа и аз си го мислех като вариант - да го ползвам като купя един Холукс за около 100-тина лева, но батерията му вече издържа около 1 час и си мисля, че няма да е вариант.
СПАМ: Лаптопа аз така или иначе ще си го взема. Сега тъкмо се чудя някакъв инвертор 12/220V ли да му купя от 175 или 300 вата или зарядно за лаптоп за 12V от 16лв.
За лаптоп най-добрия вариант за зареждане е инвертор,обаче гледай да не го слагаш на таблото по време на път защото как ще ти се зарадват бедна ти е фантазията иначе и той става за навигация стига да си сам за да може да го сложиш на дясната седалка да не се вижда отвън!!! ;)

rider777

Най-добрият вариант за Правеца е от 12 или 24 волта направо ,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Roshko

Само при повърхностно разлистване на темата се натъкнах на куп щуротии, после ще се задълбоча, но сега ме напира...
Всеки сам избира според нуждите си! НИКОГА не можеш да определиш кой е най-добрия избор за определен потребител! Аз таблет не бих приел и за подарък, както и преди съм споменавал.
Инвертора прашасва в кашона на горното легло по ред причини и служи за резерва при евентуална авария или пък за машинката за подстригване. Да не говорим, че от инвертора батерията се скапва за отрицателно време, имах такъв случай - месец/два изкара оригиналната ми батерия. Зарядно за компютър САМО 12/24!!! Ползвам китайско купено за $13 от и-Бей и батерията ми показва 0% износване, а е на 5 години и държи както когато беше нова. Пак от там съм купил на сума ти другари батерии за по $25-$32 /40-50лв/ лв с прекрасно качество.
Аз си взех модерния напоследък тип ултрабук и не знам дали съм особено впечатлен, освен че е икономичен и на размери е достатъчен, но не и неудобно малък като нетбука. Скоро ще бъде подарен на жена ми и ще мина отново на класиката 15-ка отново в енерго-спестяващ вариант.
За навигация - САМО навигация!!! Какви десни седалки, какви багажници? Нали не сме тръгнали да се трепем. Аз оня ден и с навигацията щях да претрепя един кретен с туристическо ремаркенце каращ с 50 км/час, ма това друга тема. Просто Господ беше с мен...
Ауторута за атлас, смартфона за бек-ъп и консултация. NAVIGON на джама!

За марка се плаща излишно и супер скъпо! За цената на едно прехвалено, съвсем не безпроблемно галакси 2 си взех три китайски двуядрени смартфона, 1GB RAM, 4 GB ROM, GPS, gravity-сензор / компас/, IPS-екрани, двусимни 4.3" и 4.5"" с по две батерии 2750 mah и куп екстри и аксесоари,  та и ми останаха пари. Досега само ползвам и децата са щастливи. Сега излизат 4-ядрени, а до края на годината и 8-ядрени в рамките на 300 до 500лв.
Дано съм бил полезен някому!

ahil_73

Колега коя точно навигация ползваш, че ми предстои излизане?

Roshko

Цитат на: ahil_73 - Събота, 23 Март, 2013, 19:07:41
Колега коя точно навигация ползваш, че ми предстои излизане

Аз ползвам  Navigon 40 Plus. Има и по-високи модели. Скоро забелязах в една верига ги бяха пуснали 70-ките на под 130лв / по спомен/,а 40-ките май 90, направо полудях. Пуснах веднага запитване за поне 6-7 модела, ама... ествествено бяха "свършили". Май бяха направили някакъв маркетингов трик, знам ли.
Казвам ти, имам и последното Ай-Го, ползвал съм и Гармин но по-практична навигация от Навигона аз не съм открил до този момент. Ай-Го-то ме впечатли доста, може би има какво да се ползва от нея при Навигон, но... За мен Навигона е неоспорим номер 1 за нашия занаят. Няма да те лъжа, че функцията и за камион работи коректно, в никакъв случай! Но и няма такава, която да работи така, както трябва да работи. Даже в момента служебната ми е легална Мап ен' Гайд от Qualcomm - пълна пародия, скръб...
Ще ти пусна веригата, където според мен се намира най-изгодно Навигон, за да не ме санкционират.

ИванТ

Все пак темата е за избор на таблет и нека не се отклоняваме от нея. Моето конкретно питане е за таблет Acer Iconia, за какъвто вече споменах, за отзиви и мнения. Характеристиките са му съвсем прилични, както и цената, която е дори съпоставима с тази на безименните аналози.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

human1970

Мисля си, че ако се вземе един таблет с GPS то мъкненето на лаптоп в камиона се обезмисля. Таблета е по-лек, по-дълго ще му държи батерията, а за навигацията е въпрос на софтуер, който може да се качи допълнително.

den4o7

Цитат на: ИванТ - Събота, 23 Март, 2013, 20:45:41
Все пак темата е за избор на таблет и нека не се отклоняваме от нея. Моето конкретно питане е за таблет Acer Iconia, за какъвто вече споменах, за отзиви и мнения. Характеристиките са му съвсем прилични, както и цената, която е дори съпоставима с тази на безименните аналози.

Acer Iconia

Roshko

Цитат на: ИванТ - Събота, 23 Март, 2013, 20:45:41

Заглавието на темата по нико начин не отговаря на същността на зададения въпрос. Поради туй следва обичайния мармалад... Това не обезмисля нито един от постовете в нея, стига те самите да съдържат коректна информация, в което дълбоко се съмнявам...

ahil_73

Благодаря ти , още днес ще проверя  :)

ahil_73